Onze relatie met het intermediair

ABN Amro Intermediaire Verkoop

Veel banken en verzekeraars verkopen producten via tussenpersonen. Op die manier is er geen direct contact met de consument. Om toch op de juiste manier bij de klant terecht te komen, is het belangrijk de tussenpersoon goed te kennen. Hoe communiceert het intermediair het liefst, wat voor types zijn het? Voor ABN Amro intermediaire verkoop is samen met accountmanagers bepaald wie de ondernemer achter de tussenpersoon is.

Binnen het intermediair vind je allerlei soorten en maten tussenpersonen. Sommigen vinden de ondersteuning vanuit de bank prettig, anderen gaan liever hun eigen gang en vragen om informatie als ze het nodig hebben. Ook qua inhoud verschilt de behoefte, de ene tussenpersoon wil zo compleet mogelijk, de ander kort en bondig.

In een handzame folder zijn verschillende types tussenpersonen gekoppeld aan belangrijke contactmomenten. Per type tussenpersoon is beschreven wat de do’s en don’ts zijn in de communicatie. Fijn voor in de koffer van de accountmanager, steeds persoonlijk in te zetten in iedere specifieke situatie.